0031-644666260 info@ummah-connect.nl

ANBI status

Ummah Connect is een Nederlandse stichting die zich inzet voor liefdadigheidsprojecten in verschillende Afrikaanse landen. Om onze missie te kunnen blijven vervullen en transparant te zijn naar onze donateurs, hebben we de ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) aangevraagd en gekregen.

Wat is een ANBI-status?

Een ANBI-status is een speciale status die door de Belastingdienst wordt verleend aan organisaties die zich inzetten voor het algemeen nut. Organisaties met een ANBI-status genieten een aantal belastingvoordelen, waardoor donateurs hun giften aan de organisatie van de belasting kunnen aftrekken. Bovendien zijn organisaties met een ANBI-status verplicht om transparant te zijn over hun financiën en activiteiten.

Wat betekent de ANBI-status voor Ummah Connect?

Door onze ANBI-status kunnen donateurs hun giften aan Ummah Connect van de belasting aftrekken. Bovendien zijn wij als organisatie verplicht om transparant te zijn over onze financiën en activiteiten. Dit betekent dat we jaarlijks een financieel verslag moeten publiceren en dat dit voor iedereen inzichtelijk is. Op deze manier kunnen onze donateurs erop vertrouwen dat hun giften goed worden besteed.

Hoe kan ik doneren aan Ummah Connect?

U kunt een donatie doen via onze website. Hier kunt u kiezen voor een eenmalige donatie of voor een periodieke donatie. Het is ook mogelijk om via een bankoverschrijving te doneren. Ons bankrekeningnummer is NL16BUNQ2066904198. Vergeet niet om bij uw donatie uw naam en eventueel uw donatiecode te vermelden.

Hoe weet ik zeker dat mijn donatie goed terechtkomt?

Ummah Connect is een organisatie die zich inzet voor transparantie. Wij publiceren jaarlijks een financieel verslag waarin we inzicht geven in onze inkomsten en uitgaven. Bovendien houden we onze donateurs op de hoogte van onze activiteiten via onze nieuwsbrief en social media-kanalen. Zo kunt u erop vertrouwen dat uw donatie goed wordt besteed.